Kegnæs – en lille unik ø,
der er et besøg værd

Kegnæs er en landfast ø, der ligger lige ovre på den anden side af sundet, forbundet af landtangen “Drejet”, syd for Drejby Strand Camping. Kegnæs er 8 km lang og op til 3 km bred og har ca. 600 indbyggere. Øen er overvejende præget af større landbrug og små husgrupperinger. Kun Sønderby, Vesterby og Østerby kan betegnes som landsbyer.

Vinmarker

Solen skinner mere på Kegnæs. På grund af beliggenheden er der simpelt hen flere solskinstimer end de fleste andre steder i landet. Det betyder, at der er basis for at dyrke vin. Tag til øen og se de fine vinmarker, som alle bidrager til produktion af forrygende vin.

Kegnæs Fyrtårn

Det helt store overblik får I oppe fra Kegnæs Fyrtårn. Herfra kan I nyde udsigten til Broagerland, Tyskland og de sydfynske øer, Ærø og Langeland. Fyret er blevet istandsat og indrettet som et lille museum med fortællinger over fyrets historie. Når det ikke er tåget eller stormer for meget, kan I komme op i fyret i dets åbningstider og nyde udsigten 360° grader rundt – helt gratis!

Vandretur ad Kegnæs Stien

– består af 3 ruter på 6, 7 og 10 km, som du efter ønske kan kombinere til 1 tur. På den smukke halvø venter dig en utrolig flot natur og et rigt fugleliv. Start eventuelt din tur fra parkeringspladsen lige efter dæmningen. Hér finder du også resterne efter forsvarstårnet Kegborg.
Se rutekort her!

Oplev Kegnæs på cykel

Start turen ved parkeringspladsen lige ovre på den anden side af landtangen. Vejen stiger en smule den første kilometer, derefter svinger du til venstre ad Bredsten og så bliver der helt fladt. Resten af ruten er ren idyl. Kør ad små snoede veje og kom det meste af øen rundt. Undervejs komme du igennem vinmarker, forbi gallerier, små specialforretninger og dagligvarebutikker. Nyd en hyggelig cykeltur i fredelige og rolige omgivelser, hvor det meste af trafikken foregår med rugbrødsmotor.

Kegnæs Kirke

Er du historisk interesseret, er Kegnæs Kirke helt sikkert et besøg værd. Kirkens historie strækker tilbage til 1600-tallet. Den er bygget i forbindelse med selve grundlæggelse af den nuværende bebyggelse på Kegnæs. Kirken er åben for besøg alle ugens dage mellem 8 og 16.

Værd at se på Kegnæs

• Loppemarkeder
• En vinbar
• Kunst og brugskunst
• Plantesalg
• Flyveplads til modelfly
– og meget mere.

Camping på Als i Sønderjylland

Camping

Drejby Strand Camping har 450 pladser til
både telt, campingvogn og camper.

ferienhütten

Hytter

Vores hytter er indrettet til fire personer,
mange har eget toilet og ekstra
vask samt fjernsyn.

Ferielejlighed

Lejligheder

En ferielejlighed i Sønderjylland er et
godt alternativ til et sommerhus.